Artiklar

Semantisk HTML: En guide för nybörjare

Semantisk HTML lägger grunden för tillgängliga webbplatser. Här får du lära dig vad semantiskt HTML är, varför du ska använda det och hur du kommer igång.

Jag golvade mitt hemmakontor

Det fanns en tid då jag drömde om ett hemmakontor med extra allt. Som tur är upptäckte jag minimalismen innan det hann bli verklighet. Idag jobbar jag på golvet med bara det nödvändigaste.

Domäner – En guide för nybörjare

Känner du dig osäker på hur domäner fungerar? – Toppen, då har du kommit rätt! Här får du lära dig vad en domän är och hur den är uppbyggd.

Localhost för webbutvecklare

Inom webbutveckling spelar localhost en central roll. Det är den plats där dina webbprojekt tar form innan de släpps ut på vilda webben. Men vad är egentligen localhost och hur fungerar det? I detta inlägg kommer vi tillsammans gå igenom de teoretiska grunderna om localhost och besvara några av de frågor som kan uppstå i början.

3 saker du som webbutvecklare behöver veta om DNS

Som webbutvecklare är det användbart att ha grundläggande koll på hur DNS funkar när du ska hantera dina eller andras domäner. Här får du en snabb överblick av DNS och de viktigaste delarna du behöver känna till.

Webbhotellens 4 grundpelare

En enkel förklaring av de vanligaste tjänsterna som ingår i ett webbhotell, för att du ska få en överblick och känna att du har koll på läget.